In verschillende hoeken worden verschillende activiteiten aangeboden zodat kinderen zelf kunnen kiezen. Er is voldoende spelmateriaal voor de kinderen aanwezig. We proberen zoveel mogelijk kindvolgend te werk te gaan.  Dit betekent dat er goed naar de kinderen gekeken wordt en we de activiteiten zoveel mogelijk op de interesse en behoefte van de kinderen willen afstemmen.

 

Buiten beschikken we over een ruime veilig omheinde speelruimte, waar kinderen kunnen spelen met natuurlijke materialen. Deze materialen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt en prikkelt de fantasie bij de kinderen. Iedere dag gaan we met de kinderen naar buiten. Ze kunnen buiten lekker rennen, klimmen, glijden, fietsen, in de zandbak spelen. Of groente verbouwen in het moestuintje, zelf aardbeien of andere vruchten van de struiken plukken. Zelf bloempjes plukken, picknicken in het land, of met het gras spelen in het hooiland.

De kinderen gaan ook iedere dag naar de stallen, uiteraard uitsluitend onder begeleiding. Hier kunnen zij als “hulpboertjes” de koeien en de kalfjes voeren, geitjes brood geven, de cavia’s en het konijn knuffelen, de pony en poesjes aaien of verse eitjes rapen bij de kipjes. Het weer zal ons niet snel hinderen om naar buiten of naar de stallen te gaan. Vies worden mag bij ons. Daarom hebben wij voor ieder kind een overalletje of regenoveralletje en laarsjes beschikbaar, zodat zij zich heerlijk kunnen uitleven in de stallen of buiten lekker in de plassen kunnen springen of lol kunnen hebben in de modder.

De Groene Weide - Binnen- en buitenruimte